Vine a donar sang, vine a donar vida!

El desconfinament comarcal ha fet baixar les donacions de sang aquests dies

  • El Banc de Sang anima als donants a venir a donar sang després de Pasqua, quan les donacions cauen un 20%
  • L’augment de la mobilitat ha fet baixar les donacions de sang, i les necessitats dels hospitals es mantenen
  • Ara pots veure quantes persones donaran sang en els propers dies a donarsang.gencat.cat

El pla de desconfinament de Catalunya ha fet baixar les donacions de sang aquests últims dies. Des que es va flexibilitzar la mobilitat, el nombre de persones que s’han apuntat a donar sang ha anat baixant dia a dia.

I els pròxims dies es preveu que les donacions de sang puguin recular fins a un 20%. Els hàbits de la ciutadania s’han anat modificant a causa de la Covid, mentre que els hospitals mantenen les necessitats per als malalts.

A partir d’avui s’ha habilitat un espai a la web donarsang.gencat.cat per poder visualitzar, a temps real, l’estat de les reserves de les lliteres dels propers dies. D’aquesta manera, el donant pot apuntar-se els dies que és més necessari.

A més, el proper dimarts 13 d’abril, de 5 de la tarda a 9 del vespre a la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Verges, podreu venir a donar sang.

ALTRES DADES:

Arran de la Covid, és convenient reservar hora per donar sang a qualsevol dels hospitals de Catalunya on hi ha un espai fix per donar sang cada dia i també a les campanyes mòbils. D’aquesta manera, s’eviten acumulacions i es mantenen les mesures de seguretat per prevenir la Covid.

Cada dia calen al voltant de 1000 donacions per poder garantir el subministrament de components sanguinis a totes les persones que ho requereixin.

La baixada de donacions afecta les plaquetes, ja que són el component sanguini amb una vida més curta. Caduquen al cap de 5 dies i cal unir les donacions de sang, de fins a 5 persones, per aconseguir una dosi necessària per a un sol pacient.

Per venir a donar sang reserva la teva llitera a través del web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Tenir entre 18 i 70 anys
– Pesar 50 quilos o més
– En cas de ser dona, no estar embarassada