II Cicle de Sortides pel Baix Ter

El territori del Baix Ter és un espai amb un patrimoni cultural excepcional i amb una gran riquesa natural. Tot i això, molts d’aquests atributs ens passen desapercebuts o amagats. Aquest estiu el Museu de la Mediterrània us convida a gaudir del Baix Ter i a descobrir petits tresors a diferents pobles del nostre territori. Per segon any consecutiu posen al vostre abast una proposta d’activitats àmplia i variada per a conèixer el territori a través de visites guiades, sortides i tallers dinamitzats.
🔄 Una proposta adreçada a tots els públics, i que de forma gratuïta, ens portarà a Gualta, Palau-Sator, Pals, Verges, Ulla, Bellcaire d’Empordà, La Tallada d’Empordà, Torroella de Montgrí i Fontanilles. En total nou activitats, una per municipi, que es realitzaran els dissabtes de juliol i agost. Una oportunitat per a descobrir i cohesionar el territori, i apropar-nos als seus valors paisatgístics, patrimonials, naturals, etnològics i històrics.
🗓PROGRAMA:
2 de juliol – Taller familiar “Apropa’t a la prehistòria” – Gualta
9 de juliol – Sortida “Seguim el rastre!” – Palau-sator
16 de juliol – Visita guiada “Descobrim Pals” – Pals
23 de juliol – Sortida “Descobrim les papallones” – Verges
30 de juliol – Taller familiar “Antropòlegs al Montgrí” – Ullà
6 d’agost – Visita guiada “Bellcaire d’Empordà, una volta per la Història” – Bellcaire d’Empordà
13 d’agost – Visita guiada “L’església romànica de Sant Esteve de Marenyà” – La Tallada d’Empordà
20 d’agost – Taller “Patrimoni en 3D” – Torroella de Montgrí
27 d’agost – Taller d’anellament “Què ens expliquen els ocells?” – Fontanilles
🦋Concretament, el 23 de juliol a les 10 del matí a Verges, hi ha una activitat natural de descoberta de les papallones a través del seu hàbitat. Explorarem les característiques dels insectes a partir de l’observació dels exemplars que es trobin a l’entorn natural de la Mota. L’activitat, respectuosa en tot moment amb la flora i la fauna de l’indret, aproparà els participants a conèixer més aquests insectes tan fràgils que ens fascinen amb el seu vol en èpoques de primavera i estiu.
✅L’activitat es portarà a terme amb totes les mesures de seguretat i higiene per la prevenció de la covid-19 que estiguin en vigor en el moment de realitzar-la.
📝Places limitades. Cal inscripció prèvia: 📩museu@torroella-estartit.cat o al 📲 972 75 51 80
⛰Sortida natural, per a tots els públics.
⏰Durada aproximada de 2 hores.
📍Lloc de trobada: La font de la Mota (Verges)
Organitza: Museu de la Mediterrània – Museu de Suport Territorial-Baix Ter
Col·labora: Ajuntament de Verges