El Punt “Ovidi4 omple el pavelló de Verges en el concert de suport a Dolors Bassa”

  • Més de 700 persones assisteixen al recital per reclamar la llibertat de l’exconsellera
  • Els beneficis es destinen a l’Associació Catalana pels Drets Civils

Font El Punt

VERGES

El pavelló de Verges es va omplir ahir a la nit per reclamar la llibertat de l’exconsellera Dolors Bassa. Es va cobrir la capacitat, d’unes 700 persones, per assistir al recital Cuidem-nos, del quartet Ovidi4, el projecte musical de l’exdiputat de la CUP David Fernàndez amb Mireia Vives, Borja Penalba i David Caño, que en els darrers mesos s’han abocat al suport als afectats per les causes judicials obertes arran del procés per la independència.

Entre els assistents, nombrosos veïns del poble, de Torroella i d’arreu del Baix Ter, però també de més lluny, com ara un grup de la Comissió Puig de les Basses que ahir, en comptes de manifestar-se a la presó com van fer la resta, ho van fer al concert. També hi eren la consellera de Cultura, Laura Borràs; diputats com ara Gemma Geis, Joan Margall i Anna Caula, i els alcaldes de Torroella, Celrà i Viladamat.

En els parlaments previs, l’alcalde vergelità, Ignasi Sabater, va desitjar que el sacrifici de Bassa no sigui en va. I la seva germana Montse va demanar una mobilització “pacífica però contundent” abans d’un judici que les famílies dels presos veuen costa amunt. També va llegir una carta d’agraïment de l’exconsellera als assistents, amb un record de rebuig a les reiterades agressions que han patit d’escamots unionistes “de nit i amb la cara tapada”.

Els diners recaptats per la iniciativa, promoguda per l’Ajuntament de Verges, amb col·laboració de l’Assemblea Vergelitana per la Independència i la comissió de festes, es destinen a l’Associació Catalana pels Drets Civils, per ajudar els presos, encausats, exiliats polítics i les seves famílies, i denunciar la vulneració de drets.

Enllaç notícia El Punt